Spjelkavik VGS > Nyheter

Draumeskulen

I samband med fagfornyinga har den nynorske nettavisa Framtida.no hatt ein konkurranse hjå elevar i ungdomsskulen og vidaregåande om kva som er "Draumeskulen".

2 STI i Ieper

Klassen ankom Ieper ca kl 1.30 lørdag, alle var trøtte etter å ha vært oppe siden kl 0300. Helgen tilbrakte elevene sammen med vertsfamiliene.

Konsert: Remember me - ein sopran og ti strengar

Mandag ble konserten "Remember me - ein sopran og ti strengar" avholdt i kantineområdet ved skolen.

Fem priser til Spjelkavik vgs

Årets Fylkesmesse for ungdomsbedrifter gikk av stabelen i Træffhallen i Molde, 6. mars, med 53 deltakende bedrifter. Entreprenørskap og bedriftsutvikling (VG2) fra Spjelkavik vgs deltok med fem bedrifter. I tillegg til mye heder og ære til alle de fem ungdomsbedriftene, ble det til sammen fem priser på dem også.

Vant Ocean Space Race 2018

Etter å ha designet og bygd båter i hele vinter, deltok elevene i teknologi- og forskningslære på Ocean Space Race ved NTNU i Trondheim.

Den store flyttedagen

På slutten av fagdagen fredag, gjorde elever og lærere en kjempeinnsats for å flytte møbler og utstyr over til den nye delen av skolen, som vi nå får ta ibruk.

1STI i Firenze

Denne uken er klasse 1STI i Firenze i Italia. De er med på Erasmus+prosjektet «Social Activities for Inclusion and Learning» (SAIL).

Besøk fra Ieper

2STI ved skolen har denne uken besøk av elever fra Ieper, Belgia. Elevene jobber sammen i Erasmus+ prosjektet Social Activities for Inclusion and Learning (SAIL). Dette er et toårig prosjekt der elever fra fire skoler (Amersfoort – Nederland, Firenze – Italia, Ieper – Belgia, og vi her i Ålesund) sammen skal finne ut hvordan man arbeider for integrering og inkludering.

Stor interesse for Åpen Skole

Mange var innom skolen på Åpen Skole. Det var stor aktivitet i klasserommene, med ulike forsøk, teaterforestillinger, diktlesning og mye mer.
Iløpet av kvelden var det også anledning til å gå inn i den nye delen av skolen som fortsatt er byggeområde, men som vil bli tatt ibruk av skolen om to uker.

Fagdag på Strandafjellet

På fredag 26.01.18 hadde breddeidrettgruppen fagdag. Elevene ble enige om at de ville ha en skidag. Turen gikk til Sandafjellet