Spjelkavik VGS > Bibliotek > Hvordan bruke biblioteket?

Hvordan bruke biblioteket?

bilder

Bibliotekar:

Janneke Greve

Åpningstider: 07.30 – 15.00

E-post adresse: janneke.wiborg.greve@mrfylke.no

Vi har et stort bibliotek som befinner seg i hjetet av skolen. Vi har 82 studieplasser fordelt på bibliotek og stille lesesal. Stille lesesal befinner seg over gangen fra biblioteket.

I biblioteket finner du omtrent 1200 fagbøker, 1500 skjønnlitterære bøker. 500 dvd-er og en rekke tidsskrifter, tegneserier og aviser.

På biblioteket finnes det en skriver som du kan bruke. På din egen PC har du mulight til å søke i skolens bokbase via skolens webside. Der kan du søke i det materialet som finnes på biblioteket.

Hvis du vil bestille, reservere eller fornye lån av bøker kan du logge deg inn med mappa mi.

I biblioteket kan du finne kilder til skolearbeid, prosjekt, underholdning og fritidslesning. Her kan du finne skjønnlitterære bøker, faglitteratur, filmer, tegneserier, aviser og tidsskrift.

Når du bruker biblioteket skal du være stille slik at alle får arbeidsro. Det er ikke lov til å spise på biblioteket. Mobiltelefonene skal stå på lydløs, og lyden på PC-en skal være avslått.

Bibliotekarens rolle er å hjelpe elever til å finne informasjon og bøker som de trenger. Dere vil få hjelp til å finne gode kilder som kan brukes til oppgaveløsning og prosjekter. Bibliotekaren låner ut bøker, men dette kan elevene også gjøre gjennom selvbetjent utlån. Da trenger du både lånekort og pinkode. Pinkoden får du ved å spørre bibliotekaren eller gå inn på mappa mi.

Janneke Wiborg Greve
Spesialbibliotekar